GAZIANTEP

En av de äldsta städerna i världen

Turkiets baklava-center

Turkiets baklava-center behöver ingen introduktion till foodie-resenärer. Gazianteps söta godisar är kända över hela landet. Det finns dock mycket att upptäcka bortom sockerhiten.

En av de främsta turistattraktionerna är Gaziantep Zeugma Mosaic Museum. Museet är mycket modernt och vackert utformat och har en av världens viktigaste samlingar av romersk period mosaikgolvkonst, alla räddade från den närliggande arkeologiska platsen Belkis-Zeugma innan den nedsänktes under vattnet i Birecikdammen.

En av Gazianteps verkliga nöjen är att vandra i gamla stadsområdet. Dess mångfald av baklavabutiker och kompakta basargränder, fyllda med traditionella hantverksbutiker och historiska kaféer, kan konsumera en hel dag av din tid.

södra centrala Turkiet

Staden var strategiskt belägen nära gamla handelsvägar, och de senaste utgrävningarna har upptäckt fragment av keramik som indikerar bosättning där i början av fjärde årtusendet fvt. Känd som Hamtap under medeltiden, staden var en viktig fästning som bevakade de syriska vägarna och fångades av turkarna 1183. Därefter bytte det hand mellan olika turkmenska och arabiska dynastier och mongoliska och Timurid invaderare tills dess slutliga absorption i det osmanska riket i början av 1500-talet.

Kallas Ayıntab (arabiska ʿAynṭāb: “Good Spring”) under osmännen, det ockuperades av briterna 1919 och av fransmännen fram till 1921. Då hade det blivit ett centrum för turkiskt nationalistiskt motstånd mot europeisk ockupation. När han återvände till Turkiet 1922 döpte Mustafa Kemal (senare kallad Atatürk), republikens grundare, till hedern för sin heroiska ställning (turkiska gazi, ”mästare av islam”). Gaziantep är välbyggd, med stenhus, stenlagda gator och täckta basarer, gränsar till trädgårdar, vingårdar och oliv- och nötslundar.

Gaziantep ligger på den västra spetsen av sydöstra

Gaziantep ligger på den västra spetsen av den sydöstra regionen Anatolien och på den nordvästra spetsen av Mesopotamia. Staden är en av de äldsta kontinuerligt bebodda städerna i världen. Den har en historia som går tillbaka till den paleolitiska perioden (platsen för Doliche) och är hem för hettitiska, romerska, bysantinska, seljuq- och osmanska lagren.

På grund av sin speciella plats på Silk Road har staden vuxit snabbt efter att den övergick till osmanska regeringen 1516. Under denna period blev staden ett centrum där inte bara varor och pengar utan också övertygelser, traditioner, tankar och vetenskaplig kunskap utbyttes.

Koppar- och pärlarbete, smycken och yemeni (färgade läderskor) pågår fortfarande tillsammans med det traditionella förhållandet mellan master och lärling. Staden är också regionens utbildningscenter med sina fyra universitet. Många mässor, eftersom International Pistachio-festivalen arrangeras varje år sedan tio år. Detta rika kulturliv i staden är också en drivkraft för utveckling

University of Gaziantep

Översikt Gaziantep är det största handels- och industricentret i väster om sydöstra Turkiet. Kulturellt och socioekonomiskt är det den mest utvecklade staden i regionen. University of Gaziantep grundades som ett statligt universitet 27 juni 1987, men högre utbildning på campus började redan 1973 när institutet var ett förlängningscampus vid Middle East Technical University. Huvudcampuset ligger vid Gaziantep med sina utvändiga campus belägna i de närliggande städerna och distrikten Adiyaman, Kilis, Nizip, Oguzeli, Besni och Gölbasi.

Temperatur

Medeltemperaturerna i Gaziantep City Center varierar drastiskt. Med tanke på luftfuktighet känns temperaturen trevligt under ett år, men ofta för varmt på sommaren och kallt på vintern med låg risk för nederbörd större delen av året. Området är mindre tempererat än vissa – i den 39: e percentilen för trevligt väder – jämfört med turistmål över hela världen. Veckor med idealiskt väder listas ovan. Om du letar efter den allra varmaste tiden att besöka Gaziantep City Center är de hetaste månaderna juli, augusti och sedan juni. Se genomsnittliga månadstemperaturer under. Den varmaste tiden på året är vanligtvis i början av augusti där höjderna regelbundet är cirka 38 ° C (38 ° C) med temperaturer som sällan sjunker under 21,6 ° C på natten.

Utfällning (regn eller snö)

Om torrt väder är vad du letar efter, är månaderna med den lägsta chansen för betydande nederbörd i Gaziantep City Center juli, augusti och sedan september. Observera att vi definierar “betydande nederbörd” som 0,1 tum eller mer i detta avsnitt. Den lägsta risken för regn eller snö inträffar i slutet av juni. Till exempel, på veckan den 25 juni finns det i genomsnitt inga nederbördsdagar. Däremot är det troligt att det regnar eller snöar i början till mitten av december med i genomsnitt 2 dagar med betydande nederbörd veckan den 10 december.

När kan du hitta snö i Gaziantep City Center? Väderstationerna rapporterar en hel del säsongsnö som troligen kommer att vara djupast runt februari, särskilt nära slutet av januari. Den bästa tiden att åka skidor (om inte alls) i Gaziantep City Center är ofta runt omkring 22 januari när färskt pulver är djupast. Observera att ett värde på 0 för snö i diagrammet nedan kan antingen innebära att det inte fanns någon snö eller att snö inte rapporteras.

Fuktighet och vind

Gaziantep City Center har några fuktiga månader och torra månader i motsatt säsong. Den minst fuktiga månaden är juli (20,5% relativ luftfuktighet), och den fuktiga månaden är januari (65,4%).

Vinden i Gaziantep centrum är vanligtvis lugn. Den blåsigaste månaden är juli följt av juni och augusti. Juliens genomsnittliga vindhastighet på cirka 7,1 knop (8,2 MPH eller 13,2 KPH) betraktas som ”en mild bris.”Maximala långvariga vindar (den högsta hastigheten för dagen som varar mer än några ögonblick) är som högst i slutet av juni där genomsnittliga toppvariga hastigheter når 15,8 knop, vilket anses vara en måttlig bris.

Är det säkert att resa till Gaziantep centrum?

Våra bästa data indikerar att detta område är något säkert, men med extra varningar i några regioner. Från och med den 7 oktober 2019 finns det resevarningar och regionala råd för Turkiet; utöva en hög grad av försiktighet och undvika vissa områden. Kontrollera denna sida för eventuella senaste ändringar eller regioner för att undvika: Reseråd och rådgivning. Denna rådgivning uppdaterades senast den 2 oktober 2019.

De mest trafikerade och minst trånga månaderna

Den livligaste månaden för turism i Gaziantep centrum, Turkiet är mars, följt av september och april. Priserna för hotell och flyg blir dyrast under dessa månader, men du kan spara om du köper i god tid. Turister kommer sannolikt inte att besöka Gaziantep City Center i juni. De som är villiga att besöka vid dessa tillfällen kommer sannolikt att hitta den billigaste månaden.

Sommar (juni till augusti)

Mellanårsmånaderna har mycket bekvämt väder med höga temperaturer som är ganska varma. Dessa månader ser den minsta nederbörden med 0 till 1 dagars nederbörd per månad. Juni – augusti är den långsammaste säsongen för turism i Gaziantep centrum, så logi och andra boende kan kosta mindre än vanligt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *